Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UPDATE Grecia intră pe lista roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic

grecia.jpg

UPDATE Grecia intră pe lista roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic
UPDATE Grecia intră pe lista roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic
Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat  lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Grecia a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei. Persoanele care vin de acolo nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Nici copiii nu intra in carantina daca prezinta un test PCR negativ. Pentru cei nevaccinati carantina este obligatorie. Lista intră în vigoare la 1 august.

Actualizare state risc epidemiologic ( CNSU):

  • în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

  • în zona galbenă au intrat:
    -din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;
    -din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;

  • în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

 

Conform datelor ECDC, incidența cazurilor în Grecia a ajuns la 3,46.

 

  • Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din statele aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.
  • Persoanele nevaccinate care intră în România din țările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile dacă nu prezintă un test PCR negativ. Cei nevaccinați care vin din țările aflate în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.
  • Copiii de până la 6 ani nu vor mai intra in carantină la sosirea în țară din țări aflate pe lista de risc epidemiologic, potrivit unei noi decizii luate marți de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Până acum limita de vârstă era de 3 ani. Totodată, copiii între 6 și 16 ani nu vor intra în carantină dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ.