Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bilanţul exploziei din complexul industrial din Germania a ajuns la cinci morţi

germania.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Cinci persoane au decedat până acum dintre victimele exploziei produse marţi într-o zonă industrială din vestul Germaniei, au anunţat joi autorităţile locale, citate de „Bild”.

Membrii echipelor de intervenţie au găsit joi cadavrele a încă trei persoane care erau dispărute. Alte două sunt în continuare căutate în urma accidentului industrial produs în orașul Leverkusen.

Bilanţul victimelor a ajuns, astfel, la cinci morţi. Alte 31 de persoane au fost rănite în deflagraţie, unele fiind în stare critică.

Amintim, o explozie puternică s-a produs, marţi, la un centru de procesare de deşeurilor situat în zona industrială Chempark din Leverkusen, la periferia oraşului german Köln. Explozia şi incendiul care a urmat au distrus trei rezervoare în care erau între 600 şi 900 de tone de solvenţi industriali.

O anchetă privind cauzele exploziei şi natura substanţelor degajate în atmosferă este coordonată de Procuratura landului Renania de Nord-Westfalia. Concluziile acesteia vor fi comunicate luna următoare.