Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un somelier american a fost inculpat fiindcă a incendiat terasele restaurantelor rivale

new york.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Caleb Ganzer, un renumit somelier din New York, a fost acuzat că incendiază terase la restaurante rivalilor, au anunțat autoritățile, citate de AFP.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost surprins de camerele de supraveghere dând foc structurilor din lemn amenajate în exteriorul a două restaurante, unul în ianuarie și altul în iulie, potrivit pompierilor din New York.

Instalațiile, de tipul celor care s-au înmulțit pe trotuarele marilor orașe pentru a găzdui mese în pandemie, au fost avariate, dar nimeni nu a fost rănit, au declarat miercuri pompierii.

Americanul a fost filmat, de asemenea, dând foc unui morman de gunoi în iunie, toate cele trei incidente având loc între miezul nopții și 4:30 a.m.

Numit Somelierul Anului în 2017 de prestigioasa revistă „Food and Wine”, Caleb Ganzer a fost inculpat de incendiere, precum și de periclitarea vieții altora.

Deocamdată, Departamentul de Pompieri din New York nu a stabilit un motiv pentru incendiile provocate de Ganzer, administrator asociat al unui bar de vinuri de lux din New York, „Supernatural Wine Company”.

În urma acuzațiilor, somelierul a fost concediat, a anunțat pentru cotidianul „The New York Times” restaurantul unde acesta lucra.