Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


OMS: Virusul evoluează. Singurul praf magic este vaccinarea

coronavirus.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Varianta Delta a coronavirusului, care se răspândește rapid în multe ţări, este un avertisment care ar trebui să încurajeze acţiuni rapide înainte de apariţia mutaţiilor mai periculoase. Avertismentul vine de la OMS.

"Virusul evoluează. Este şi o chemare la acţiune”, a subliniat medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS, informează lefigaro.

Totuși, medicul a dorit să relativizeze consecinţele acestei mutaţii. "Aceleaşi măsuri pe care le-am aplicat înainte vor opri și varianta Delta, mai ales dacă se adaugă vaccinarea”, a spus doctoral.

"Distanţarea fizică, purtarea măştii, igiena mâinilor sunt în continuare măsuri ce pot darezultate”, a conchis reprezentantul OMS.

"În medie, în cinci din cele şase regiuni ale OMS, infecţiile cu Covid-19 au crescut cu 80% sau aproape s-au dublat în ultimele patru săptămâni. În Africa, decesele au crescut cu 80% în aceeaşi perioadă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Nu ne schimbăm strategia, funcţionează în continuare, dar trebuie să o implementăm mult mai eficient decât am făcut până acum şi asta înseamnă şi livrarea mai multor vaccinuri”, a explicat Ryan.

"Nu există niciun praf magic, singurul praf magic este vaccinarea, dar problema este că nu este împrăştiat la fel în întreaga lume”, a avertizat Ryan, înainte de a adăuga: "Noi acţionăm împotriva noastră" .