Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Suspectul de amenințări la adresa Maiei Morgenstern a fost trimis în judecată

maia_morgenstern.png

Maia Morgenstern
Maia Morgenstern a fost ținta unor atacuri antisemite și amenințări cu moartea
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Parchetul l-a trimis în judecată pe suspectul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern la sfârșitul lunii martie. Emailul de amenințări cuprindea și insulte antisemite la adresa directoarei Teatrului Evreiesc de Stat.  

“Răspuns la solicitarea dumneavoastră de acces la informațiile de interes public privind stadiul anchetei privind amenințările la adresa Maiei Morgenstern, vă comunicăm următoarele :

Cauza penală la care faceți referire a fost înregistrată sub nr. 288/P/2021 pe rolul parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

În cauza penală menționată a fost sesizată instanța prin rechizitoriul din data de 02.07.2021.

Facem mențiunea că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrânge în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.”  se arată într-un comunicat trimis la RFI prin email de Parchet. 

Suspectul, al cărui nume nu a fost făcut public de Parchet, este acuzat de trimiterea unui email pe 27 martie 2021 semnat "Din partea AUR" și care între altele folosea termenul "jidan". Co-președintele AUR, George Simion, a dezmințit categoric orice implicare în trimiterea amenințărilor. 

Inițial, după ce a fost identificat și arestat, suspectul a fost plasat sub control judiciar, iar agenția G4Media a citat Parchetul potrivit căruia era vorba de un tănăr de 25 de ani cu afecțiuni psihice.