Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Topul oraşelor lumii cu cei mai mulţi hoţi de buzunare

panacotar.jpg

Sursa imaginii: 
www.rome-airport.info

Vizitatorii marilor oraşe sunt captaţi de atracţiile turistice şi nu mai sunt atenţi la genţi şi portofele, dar „TripAdvisor” a realizat o listă cu 10 dintre ele în care acționează cei mai mulţi hoţi de buzunare.

Când călătoresc în oraşe mari din lume, unul dintre cele mai importante lucruri de care turiștii trebuie să ţină cont sunt hoţii de buzunare. Conform „TripAdvisor”, sunt 10 oraşe ale lumii în care turiştii trebuie să fie extrem de atenţi la buzunare.

Pe primul în acest top este Barcelona. ​Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiştii care ajung în acest oraș din Catalunia ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit „The Independent”.

Capitala Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este o metropolă aglomerată, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.

Din Italia, Roma şi Florenţa sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.

În Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite ale Pragăi, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cel mai mult.

Capitala Franței, Parisul, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate.

În Argentina, în Buenos Aires, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

Dn Grecia, Atena este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.

În fine, în Hanoi, Vietnam: cartierul vechi al capitalei este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii pot fi întâlniţi la tot pasul, buzunărind turiștii.