Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, își testează întreaga populație

wuhan.jpeg

Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, își testează întreaga populație
Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, își testează întreaga populație
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Wuhan, orasul în care apărea în urmă cu un an virusul SARS COV 2,  urmează să-şi testeze toţi cei 11 milioane de locuitori, după ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu tulpina indiană Delta.  Orasul chinez reușise să eradicheze boala, ultimele cazuri de Covid-19 fiind  înregistrate aici în mai 2020.

 Această intensificare a epidemiei reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină in 23 ianuarie anul trecut, timp de doua luni si jumatate.

China, care practic a eradicat epidemia în primăvara lui 2020, se confruntă de câteva săptămâni cu cea mai extinsă reapariţie a virusului.

Această reintensificare a contaminărilor rămâne însă foarte limitată faţă de cea din alte tari.

Însă acest focar este important ca întindere geografică - peste 12 provincii sunt afectate, inclusiv Beijingul, care şi-a îndemnat locuitorii să nu plece din capitală decât pentru urgențe.

În faţa riscului unei reapariţii a epidemiei, regimul comunist a scos din nou un adevărat arsenal de măsuri, similare celor de la începutul lui 2020 - carantină, limitarea deplasărilor sau testari generalizate.  Numai un singur membru al unei gospodării este autorizat să iasă, o dată pe zi, pentru a asigura aprovizionarea.

China a administrat peste 1,65 de miliarde de doze de vaccin de anul trecut. Multe persoane care erau vaccinate s-au contaminat , au recunoscut autorităţile, situație care alimentează temeri cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti, singurele disponibile în ţară.