Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


GCS: 244 cazuri noi și 2 decese. Crește numărul pacienților de la ATI

spital-nasta-covid.jpg

GCS: 244 cazuri noi și 2 decese. Crește numărul pacienților de la ATI
Secție ATI covid la Institutul Marius Nasta

Alte 244 de cazuri noi de Covid 19 au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică,  fiind a treia zi consecutivă în care este depăşit pragul de 200 de infectari. De ieri și până azi două persoane și-au pierdut viața.  Nu au fost raportate decese anterioare. La ATI sunt internate 72 de persoane cu COVID-19, numărul fiind în creştere.

UPDATE

În România starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile, anunță premierul Florin Cîțu: „Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”, a transmis șeful Guvernului..

Cele mai multe cazuri noi au fost în Bucureşti - 49, urmat de judeţul Cluj - 25, în Ilfov - 18, în Timiş - 11, în Călăraşi şi Dolj - câte 10, în Bacău - 9, în Constanţa şi Suceava - câte 8, în Prahova - 7, în Galaţi - 6, în Vâlcea - 5. Alte 20 de cazuri noi nu au fost alocate pe judeţe, iar şase judeţe nu au raportat niciun caz nou, restul având între 1 şi 4 cazuri.

Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Între timp, Guvernul se pregătește să prelungească starea de alertă, decizia urmând a fi luată în ședința executivului de joi. De asemenea, ​Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se reuneşte în şedinţă joi pentru a adopta noi măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit unei informări a Guvernului. În reuniunea CNSU, care se va desfăşura înaintea şedinţei Executivului, urmează să fie actualizată şi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, potrivit unor surse.