Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tunisia: Maraton de vaccinare

tunisia_vaccinafre.png

Tunisia: Maraton de vaccinare. AFP

Tunisia, care se confruntă de câteva luni cu o gravă criză sanitară, a desfăşurat duminică o campanie intensă de vaccinare împotriva COVID-19, după ce a obţinut peste şase milioane de doze din partea unor ţări arabe şi occidentale, transmite AFP.

Un număr de 551.008 de persoane cu vârsta de peste 40 de ani au fost vaccinaţi cu această ocazie în 335 de centre, o iniţiativă a preşedintelui Kais Saied, a anunţat ministerul sănătăţii de la Tunis.

Preşedintele şi-a acordat puteri depline pe 25 iulie după un bilanţ ridicat al victimelor provocate de pandemie care a stârnit nemulţumirea populaţiei faţă de incompetenţa fostului guvern şi a unui parlament concentrat pe lupte interne.

De atunci, şeful statului a creat o unitate de criză pentru gestionarea crizei sanitare, sub conducerea unui militar de rang înalt.

"În 15 zile au fost furnizate peste şase milioane de doze şi, în zilele următoare, sunt aşteptate peste două milioane de doze, iar ulterior alte patru milioane", a declarat joi Saied, care a îndemnat populaţia să se vaccineze."Nu ezitaţi nicio clipă", a spuse el.

Cu o campanie de vaccinare în întârziere, Tunisia a fost puternic lovită de varianta Delta: din martie, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus s-a dublat, depăşind 20.000.