Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv în România, a fost reținut în Grecia

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat definitiv la 5 ani și jumătate de închisoare, a fost reținut, duminică noaptea, de polițiști în insula Mykonos, Grecia, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

”În urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos). Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, se arată în comunicatul IGP.

Potrivit surselor judiciare citate de G4Media, iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză, Angela Martini, a postat recent pe contul public de Instagram imagini cu Săvulescu în Mykonos, Grecia.

Angela Martini nu a specificat unde se află, însă o prietenă din grup, fotomodelul Marica Pellegrinelli, a precizat locația: Mykonos. Imaginile au fost postate în urmă cu câteva zile, însă nu este foarte clar cât de recent au fost realizate.

Pe 11 decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo București, aflat atunci în Italia, iar pe 11 martie, Înalta Curte a validat, la rândul ei, decizia.

Decizia instanțelor românești de confirmare a condamnării de 5 ani și jumătate de detenție cu executare a lui Dragoș Săvulescu a venit după decizia de anul trecut a Curții de Apel din Napoli, care i-a comutat pedeapsa lui Săvulescu într-una cu suspendare.

”Dacă vine în România sau părăsește Italia, Săvulescu trebuie arestat de Interpol în baza mandatului european de arestare emis de Justiția din România”, explicau pentru G4media.ro surse judiciare în decembrie 2020.

Fotografia lui Săvulescu se află pe site-ul Poliției Române la rubrica ”persoane urmărite”.

La începutul lui 2019, Dragoș Săvulescu a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de detenţie efectivă în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi. Ei au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro.