Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19| Martinica intră în izolare. Turiștilor li se recomandă să părăsească insula

martinica.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Préfet de la Martinique

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori. Situația îngrijorătoare din Martinica, în Antilele franceze, determină autoritărțile locale să închidă plajele. Turiștilor li se recomandă să părăsească insula. Reguli stricte îi vizează și pe locuitorii insulei.

'Vom intra într-o a doua fază de izolare. (...) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor'', a indicat prefectul Stanislas Cazelles, cerând ''tuturor turiştilor care sunt vulnerabili să părăsească teritoriul''

''Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere'', a adăugat prefectul.

''Magazinele utile pentru începutul anului şcolar'' se vor redeschide atunci când ''situaţia sanitară se va ameliora'', a indicat el.

''Companiile şi administraţiile sunt, de asemenea, invitate să participe la acest efort de izolare, să-şi organizeze activitatea astfel încât cât mai mulţi angajaţi să poată lucra în telemuncă'', a precizat prefectul.

Cazelles a explicat că ''locurile de agrement şi cultură vor fi închise'', în special ''plajele'', care ''nu vor mai fi accesibile publicului''.

Localnicii au voie să parcurgă cel mult un kilometru în jurul locuinţei. ''Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite'', a promis prefectul, menţionând o ''clauză de revizuire în 15 zile''.


Regulile impuse de marți, 10 august 2021
Sursa imaginii: 
Twitter/Préfet de la Martinique

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, urmează să se deplaseze joi în insula Martinica în contextul unei situaţii descrise ca fiind ''extrem de îngrijorătoare'' de către autorităţile sanitare locale.

Oficialul a făcut deja apel la medici voluntari să dea o mână de ajutor. Cele două spitale care funcționează în insulele Martinica și Guadelupa sunt copleșite de cazuri. 

Doar 21% dintre cei care trăiesc în Martinica și Guadelupa au primit până acum o doză de vaccin. Pe continent, două treimi dintre francezi s-au vaccinat cu prima doză iar 55% la sută din populație a făcut schema completă de vaccinare.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori.