Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bonuri de masă și loterii pentru cine se vaccinează anti-Covid

Ioana Mihaila ridicare restrictii Covid.jpg

Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Ioana Mihăilă, critici la adresa lui Alexandru Rafila
Sursa imaginii: 
Facebook/Guvernul României

Coaliţia de guvernare a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID. Anunțul a venit de la ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

"În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă - a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson", a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Ioana Mihăilă a precizat că măsura se adresează exclusiv persoanelor care se vor vaccina de acum înainte, nu și celor deja vaccinate.

Ministrul Sănătății a mai precizat și că "urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate".