Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cîțu recunoaște că a stat 2 zile în închisoare: Am făcut o greșeală acum 20 de ani

florin-citu-relaxare-1-iunie.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Florin Cîțu a admis că în urmă cu 20 de ani a fost încarcerat două zile în SUA pentru că a condus sub influența alcoolului: „Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Interesant că apare acum informația”, a declarat miercuri premierul. 

„Acum 20 de ani. A fost vorba de conducerea sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani”, a declarat miercuri Florin Cîțu. Premierul pune pe seama campaniei interne din PNL apariția unui document, publicat de flux24.ro, potrivit căruia ar fi fost încarcerat două zile în SUA, în 2000, potrivit Mediafax. „Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație. Apare acum, în competiția internă din PNL”,a punctat Florin Cîțu.

Premierul a precizat că el a condus masina, precizând că a plătit foarte scump, fiind nevoit să-și vândă si mașina. „Nu este un eveniment cu care mă mândresc”, a spus el.

Întrebat dacă i-a informat pe președintele Klaus Iohannis și pe șeful PNL, Ludovic Orban, când a fost numit ministru despre această situație, Cîțu a răspuns zâmbind: „Este o contravenție. Am plătit și în România amenzi de circulație”.