Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


TikTok va face schimbări importante pentru protejarea adolescenţilor

TikTok.jpg

Sursa imaginii: 
Pixbay

Platforma digitală a crescut rapid în întreaga lume, mai ales în rândul adolescenţilor, dar o serie de incidente au provocat îngrijorări în privința politicilor sale de siguranţă și confidenţialitate.

Conducătorii companiei au declarat că modificările, pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

Prima ce va fi implementată este o fereastră pop-up care le cere adolescenţilor cu vârsta de sub 16 ani să aleagă cine le poate vizializa videoclipurile înainte de a le putea posta.

Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ - alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor - dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare a companiei.

În plus, conţinutul realizat de copii cu cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile de 16 şi 17 ani vor fi setate automat la opţiunea „nimeni”. Utilizatorii având opţiunea să schimbe acestă setare.

Totodată, vor fi limitate notificările de tip „push”. TikTok a spus că va reduce perioada de timp în care sub 18 ani pot să primesc acest tip de notificări.

Cei cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani nu vor mai primi notificări de tip „push” după ora 21:00, în timp ce tinerii cu vârsta de 16 şi 17 ani cu două ore înaintea miezului nopții.