Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Microbuz, lovit de tren la Urișor. 9 persoane au fost rănite

Nouă persoane au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un tren Regio la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea clujeană Urişor.

ACTUALIZARE: 10 persoane se aflau în dubă, dintre care 9 au fost rănite. Șoferul, care nu necesită îngrijiri medicale, a fost preluat de Poliție.

......................................................

Șase persoane au fost transportate la spital, iar una primește îngrijiri medicale la fața locului. De asemenea, o fată de 13 ani, stabilă și conștiență, a fost transportată cu elicopterul la Spitalul de Urgență din Cluj.

Microbuzul circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Alexandra Luca, a precizat: "Este vorba despre un accident produs la pasajul de cale ferată din localitatea Urişor, comuna Căşeiu, între un microbuz şi un tren Regio-expres care circulă de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Sunt opt persoane rănite, pasageri în microbuz, pentru una dintre acestea a fost solicitat elicopterul SMURD ", a declarat reprezentanta IPJ Cluj.

Autoritățile clujene au activat Planul Roșu de Intervenție.