Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Americanul care a amenințat cu detonarea unei bombe în fața Capitoliului s-a predat

bomba.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Presupusul atentator care ameninţa că va provoca o explozie în centrul oraşului Washington, lângă sediul Congresului SUA, s-a predat, anunță CNN, citând serviciile de securitate americane.

Potrivit agenţiei „Associated Press” şi postului „KTIV”, individul care a generat alerta de securitate are 49 de ani şi este din statul american Carolina de Nord.

Acesta s-a predat după câteva ore de negocieri cu reprezentanţi ai Poliţiei şi a fost reţinut. Nu este clar care a fost motivul pentru care bărbatul a decis să ameninţe că avea o bombă în vehicul.

Joi, autorităţile din Washington D.C. au verificat o camionetă parcată în faţa Bibliotecii Congresului SUA, existând suspiciuni privind prezenţa unui dispozitiv exploziv. "Agenţii de poliţie au răspuns la cazul unui vehicul suspect staţionat lângă sediul Bibliotecii Congresului. Este vorba de o investigaţie activă privind o ameninţare cu bombă", a comunicat Poliţia Capitoliului.

Totodată, a fost instituit un perimetru de securitate în zona Capitoliului şi în apropierea Curţii Supreme de Justiţie, iar unele anexe ale sediului Congresului SUA au fost evacuate.

De asemenea, la operaţiune au participat agenţi ai Poliţiei Capitoliului, ofiţeri din cadrul Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Substanţe Explozive, precum şi agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii – FBI. Membrii Congresului sunt în vacanţă săptămâna aceasta. Preşedinţia SUA a urmărit cu atenţie situaţia şi a fost informată constant de serviciile de securitate americane.