Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"La Ploieşti, corect vorbeşti" – proiect de promovare a exprimării corecte în limba română

la_ploiesti.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Școala de Gramatică

Un proiect inedit de promovare a exprimării corecte în limba română se va derula la Ploieşti timp de o lună, începând cu data de 31 august, când se sărbătoreşte Ziua Limbii Române, transmite Agerpres.

În cadrul iniţiativei "La Ploieşti, corect vorbeşti", unică la nivel naţional, timp de o lună, în mijloacele de transport în comun şi în principalele instituţii ale municipiului, ploieştenii se vor putea bucura de o serie de reguli de exprimare corectă transpuse în glume şi în versuri scrise de Corina Popa, doctor în lingvistică, se arată într-un comunicat transmis de organizatori (Primăria Municipiului Ploiești și Asociația Școala de Gramatică).

 

 

"De multe ori, gramatica este explicată în termeni prea complicaţi sau într-o manieră destul de academică şi de rigidă.

Iniţiativa 'La Ploieşti, corect vorbeşti' aduce, cu prietenie, regulile de exprimare corectă în mijlocul oamenilor. (...) Unic la nivel naţional, proiectul (...) reprezintă un demers educativ care îşi propune să promoveze exprimarea corectă şi să aducă în atenţia publicului larg beneficiile studierii noţiunilor de limba română", menţionează sursa citată.

În data de 31 august, Ziua Limbii Române şi iniţiativa "La Ploieşti, corect vorbeşti" vor fi sărbătorite la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, începând cu ora 18,30.

În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea celor două volume din "Jurnalul călătoriei lui Gramolino, COOLegere de gramatică".

Invitaţii vor avea parte de o recepţie cu flori și muzică la vioară, dar şi de şevalete pe care vor putea citi greşelile frecvente de exprimare în limba română corectate şi explicate în texte scurte, cu rimă şi cu umor, se mai arată în comunicat.