Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis și Zelensky nu pot ajunge la Chișinău, din cauza ceții. Programul festiv de Ziua Independenței, amânat

Guvernul de la Chișinău anunță că programul evenimentelor festive, dedicat împlinirii celor 30 de ani de independență, se amână cu aproape o oră. Din cauza ceții dense, avionul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, nu poate ateriza la Chișinău. De asemenea, avionul președintelui român, Klaus Iohannis, se află pe aeroportul București și nu poate decola din cauza ceții.

La festivitățile din PNAM, astăzi urmează să fie prezenți președinții României, Ucrainei și Poloniei. Șeful statului polonez a ajuns joi la Chișinău.

Vineri, după ora 13.00, președinții Maia Sandu, Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodymyr Zelensky ar urma să facă declarații. 

Președintele Ucrainei, dar și cel al Poloniei fac pentru prima dată o vizită oficială în R.Moldova. Klaus Iohannis a fost la Chișinău, la sfârșitul anului 2020, la scurt timp după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte al R.Moldova. 

Manifestările au început de dimineață cu depuneri de flori la monumentul ”Maica Îndurerată” de la Memorialul ”Eternitate”, ulterior la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei. În PNAM urmează să abă loc festivitatea de inaugurare a sărbătorii naționale dar și parada militară. Tot aici, se va desfășura și spectacolul folcloric ”Moldovenii când se strâng”, după care Cristofor Aldea Teodorovici va susține un recital. Evenimentele vor culmina în jurul orei 17.00, cu un CinePark.