Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum stimulăm vaccinarea? Paveliu: ”Guvernul ar trebui să dea jos milităria din pod”

cum_stimulam_vaccinare_paveliu_guvern_militarie.jpg

Guvernul vrea să stimuleze vaccinarea copiilor (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Guvernul vrea să stimuleze vaccinarea copiilor (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Guvernul ar trebui să ia măsuri mai ferme pentru a stimula vaccinarea anti-Covid-19 în România. O spune la RFI expertul în politici de sănătate de la Societatea Academică din România Sorin Paveliu, care crede că anumite categorii de populație ar trebui obligate să se imunizeze. Între timp, autoritățile au lansat vineri un spot video, prin care încearcă să-i încurajeze pe părinți să-și vaccineze copiii.

Sorin Paveliu crede că spotul video privind vaccinarea copiilor e o măsură bună, dar insuficientă: ”Salut apariția clipului, pentru că mi se pare, cel puțin mie, ca și consumator al acestui mesaj, că este mai bun decât ceea ce s-a făcut până acum, deci este un pas înainte (...). Numai că trebuie neapărat să fie însoțit de alte mesaje, care să convingă pe toată lumea, nu numai eventual părinții copiilor, ca să fie vaccinați”.

 

 

”Guvernul se teme, noi avem un Guvern foarte temător și foarte ezitant, chiar puturos (...). Să fim serioși, știam că vine valul patru de patru luni. Ce s-a făcut în aceste patru luni, în afară de nenumărate concesii făcute operatorilor privați? Nimic”, spune Sorin Paveliu.

 
Sorin Paveliu, despre spotul privind vaccinarea copiilor