Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liderul PSD anunță că Dragnea vrea să-și facă partid cu Meleșcanu. Ciolacu: Este exclus să rupă din PSD

marcel_ciolacu_psd_buget_sporuri_masura_populista.jpg

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Image source: 
(Sursa foto: psd.ro)

Social-democrații au discutat, luni, în spatele ușilor închise la ședința Consiliului Politic Național, despre posibiliul viitor partid pe care urmează să și-l facă fostul lider al partidului, Liviu Dragnea. Întrebat de reporteri dacă există posibilitatea ca Liviu Dragnea să rupă din filialele PSD în care avea influenţă înainte de condamnare, Marcel Ciolacu a declarat luni: "Este exclusă această posibilitate"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că, în cadrul Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, a discutat cu colegii despre faptul că Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraţilor, îşi va face un partid politic. El exclude însă posibilitatea ca Dragnea să rupă din filialele PSD.

"A fost o discuţie între colegi că ar exista această posibilitate", a precizat Ciolacu, chestionat dacă a discutat în cadrul şedinţei despre faptul că Liviu Dragnea îşi face propriul partid, transmite Agerpres. Întrebat dacă există posiblitatea ca Dragnea să rupă o parte din filialele PSD în care avea influenţă înainte de condamnare, Ciolacu a spus: "Este exclusă această posibilitate". 

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Marcel Ciolacu i-ar fi informat pe liderii PSD că Liviu Dragnea ar intenționa să-și facă partid împreună cu Teodor Meleșcanu.Potrivit surselor citate noua formațiune s-ar numi „Alianța pentru România”. 

După ce a fost eliberat din penitenciar, Liviu Dragnea declarat că nu exclude revenirea în politică și chiar înființarea unui nou partid. „În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine”. Alianța pentru România (ApR) a fost un partid politic înființat în 1997, condus de Teodor Meleșcanu până în 2002 când a fuzionat cu PNL, potrivit Hotnews.ro.