Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Localitatea din România în care pandemia a revenit: restricții de circulație și magazine închise

spital-nasta-covid.jpg

GCS: 244 cazuri noi și 2 decese. Crește numărul pacienților de la ATI
Secție ATI covid la Institutul Marius Nasta

Într-o localitatea ieșeană autoritățile au fost nevoite să reinstaureze restricții din cauza creșterii numărului de cazuri Covid. E vorba despre măsuri similare celor aflate în vigoare până în luna mai.

În comuna Răchiteni din județul Iași, circulația va fi permisă în weekend numai până la ora 20.00. În plus, vineri, sâmbătă şi duminică magazinele se vor închide la ora 18.00. Asta, în condițiile în care incidența de cazuri de Covid a ajuns la 4,56 la mia de locuitori.

Conform legii alfate în vigoare pe timpul stării de alertă, în ultimele trei zile ale săptămânii se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 20.00-5.00, cu excepţia celor care merg la serviciu, au o problemă medicală care nu poate fi amânată, sunt în trecere, sau au alte „motive justificate” precum îngrijirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Măsura va rămâne în vigoare până când incidența va fi mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori.

De menționat că cei care ies în weekend după ora 20.00 trebuie să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţa de la angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere.

De asemenea, magazinele vor fi deschise, în weekend, numai între orele 5.00-18.00, dar vor putea livra la domiciliu în afara acestor ore.

În cazuldepășirii incidenței de 7,5 cazuri la mia de locuitori, vor fi impuse noi restricţii.