Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Apple va lansa o aplicație dedicată muzicii clasice

apple.png

Sursa imaginii: 
AFP via France24

Grupul american Apple Inc a achiziţionat Primephonic, o importantă platformă de streaming pentru pasionaţii de muzică clasică din întreaga lume, şi intenţionează să lanseze o aplicaţie dedicată acestui gen în 2022.

Potrivit AFP, în următoarele luni, conţinutul audio şi listele de melodii ale Primephonic vor fi integrate în Apple Music. Actualul serviciu al Primephonic va fi închis pe 7 septembrie, dar abonaţii vor putea avea acces gratuit la Apple Music timp de şase luni, a anunţat luni seara grupul cu sediul în Cupertino, California.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

De la lansarea Apple Music în 2015, grupul a făcut puţine achiziţii pentru a-şi extinde serviciile. A achiziţionat în 2018 Shazam, aplicaţia care-i lasă pe clienţi să identifice cântecele şi să le adauge pe listele lor de melodii.

Dar Apple se confruntă cu o concurenţă strânsă din partea Spotify Technology SA în domeniul serviciilor de muzică streaming.

Apple a înregistrat în trimestrul doi din 2021 un profit net pe acţiune de 1,30 dolari, faţă de 1,01 dolari cât estimau analiştii intervievaţi de FactSet, şi o cifră de afaceri de 81,43 miliarde de dolari, comparativ cu 73,30 miliarde de dolari cât estimau analiştii.

Rezultatele înregistrate de Apple în perioada aprilie-iunie se datorează în primul rând vânzărilor de telefoane iPhone, care au crescut cu 49,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 39,57 miliarde de dolari.

De asemenea, vânzările de tablete iPad şi computere Mac s-au ridicat la 7,37 miliarde de dolari, respectiv 8,24 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor de 7,15 miliarde şi, respectiv, 8,07 miliarde de dolari.

Potrivit directorului general de la Apple, Tim Cook, criza globală de semiconductori va începe să afecteze producţia de telefoane iPhone.

"Avem unele deficienţe de aprovizionare, acolo unde cererea a fost atât de mare, depăşind aşteptările noastre, încât este dificil să obţinem întregul set de componente de care avem nevoie în intervalul de timp la care încercăm să ajungem", a spus Tim Cook.

El a refuzat să facă prognoze cu privire la posibilitatea ca deficitul global să se prelungească şi în trimestrul iulie-septembrie, când Apple realizează în mod obişnuit cele mai mari vânzări de telefoane iPhone.

Tim Cook a subliniat însă că Apple are acum 700 de milioane de abonaţi plătitori la diferitele sale platforme, care includ magazinul de aplicaţii Apple Store, Apple Music sau stocarea de fotografii în cloud, în creştere faţă de 660 milioane în trimestrul precedent.