Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Uraganul Ida a lăsat fără energie electrică peste un milion de americani

ida.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Cei care au plecat din fața uraganului Ida, ce a devastat sudul statului Louisiana, sunt rugați să nu se întoarcă acasă, fiindcă regiunea este lipsită de curent electric iar oficialii se luptă să reia furnizarea apei și a utilităților esențiale, anunță Reuters.

Mai mult de un milion de case și afaceri au rămas fără electricitate în Louisiana și Mississippi, la trei zile după ce uraganul de categoria a 4-a a ajuns pe continent.

Abia miercuri dimineață a fost restabilită alimentarea cu electricitate a unor clienți din partea de est a orașului New Orleans, conform companiei „Entergy Corp”, care a avertizat că poate dura câteva săptămâni pentru a relua serviciul în unele zone în care stâlpii de curent s-au prăbușit.

Totodată, numărul deceselor a crescut la șase miercuri, după moartea confirmată a doi electricieni din Alabama care reparau rețeaua electrică, potrivit unui executiv al „Pike Electric”, un furnizor de utilități.

Resturi ale uraganului Ida s-au combinat miercuri cu un alt front, pentru a aduce ploi abundente și declanșând inundații pe o zonă largă din nord-est, din nordul Virginiei și vestul Pennsylvania până la sudul New England, a declarat Serviciul Meteorologic Național.

De asemenea, pe măsură ce sistemul se îndreaptă spre est, este de așteptat să vină cu ploi puternice în zonă, înainte de a ajunge peste Oceanul Atlantic, joi dimineață, a spus Marc Chenard, meteorologul NWS.