Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia: Copilul care l-a corectat pe Vladimir Putin la o lecție de istorie nu va fi exmatriculat

putin.jpg

Sursa imaginii: 
fr.sputniknews.com

Liderul de la Kremlin a vrut să le țină o lecție de istorie unor elevi din Vladivostok, despre o bătălie din secolul XVIII, dar în cele din urmă el a fost cel instruit, scrie „The Moscow Times”.

Totul s-a petrecut când președintele Rusiei le vorbea elevilor de la o școală din Orientul Îndepărtat Rus cu ocazia primei zi de școală.

Istoria nu este doar o materie interesantă și importantă ci și fundația tuturor cunoștințelor umaniste”, le-a spus Putin elevilor.

Lecția a fost și televizată, iar în timpul ei șeful statului a descris bătălia de la Poltava din 1709 în care Petru cel Mare a obținut o victorie decisivă împotriva Imperiului Suedez.

Vladimir Putin a spus că bătălia a avut loc în timpul Războiului de 7 ani, însă a fost corectat rapid de elevul Nikanor Tolstyhm care i-a spus că lupta a avut loc de fapt în timpul Marelui Război al Nordului și că acesta a avut loc între 1700 și 1721.

„Da, bineînțeles, 21 de ani”, a răspuns Putin, încercând să salveze aparențele.

Mai apoi, dirigintele elevului l-ar fi certat pe acesta pentru „obrăznicia” de a-l corecta pe președintele rus cu privire la cunoștințele sale de istorie militară.

A doua zi, întrebat despre incident, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că este „în dezacord complet” cu opinia dirigintelui că băiatul a dat dovadă de obrăznicie.

Suntem convinși că nimeni nu îl va exmatricula pe acest copil, mai ales că este vorba de un copil atât de talentat și cu cunoștințe”, a spus Peskov, garantând că elevul Tolstyhm se va alege doar cu o amintire frumoasă de la vizita președintelui Rusiei.