Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


BILANȚ: 1568 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore

covid_statistica.jpg

Bilantul infectarilor trece de 7000 iar Bucurestiul intra si el in scenariul rosu.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Copii și tinerii sunt categoria cea mai afectată în acest al 4-lea val al pandemiei, spun specialiștii.

1.568 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultima zi au fost efectuate peste 44.000 de teste. În ultimele 24 de ore au fost raportate 28 de decese, iar numărul pacienților de la Terapie intensivă e de 358. Din păcate, se poate observa, conform datelor, că este în creștere și numărul copiilor și tinerilor afectați de acest virus.
Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate tot în Bucureşti - 187, dar şi în judeţele Satu Mare - 110, Cluj - 90, Timiş - 77, a informat Grupul de Comunicare Strategică. Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Brăila, Buzău, Covasna, câte trei şi Harghita - 5. Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov - 1,15 şi în Capitală - 0,97.
Grupul de Comunicare Strategică a mai informat  că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 28 de decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă. Potrivit GCS, este vorba despre 18 bărbaţi şi 10 femei internaţi în spitalele din Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti. Dintre cele 28 decese, cinci au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, şase la categoria de vârstă 60-69 ani, opt la categoria de vârstă 70-79 ani şi nouă la categoria de vârstă peste 80 ani. De la începutul pandemiei, în total, 34.678 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.