Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce aleg tinerii să urmeze cursurile unei facultăți cu predare în limba franceză

Sunt tineri care, din dorința de a avea un avantaj competitiv pe piața muncii, nu aleg specializări cu predare în engleză, ci mizează pe limba franceză.

„În primul rând, am spus că franceza ar putea fi un plus în CV-ul meu. În al doilea rând, mi-ar putea oferi mult mai multe oportunități în momentul în care călătorești. Să știi mult mai multe limbi îți aduce oportunitatea de a avea parteneri de afaceri din țări diferite”, a povestit Sandra Sergiu, absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE).

Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, FABIZ oferă programe de studii cu predare în trei limbi străine (engleză, franceză și germană) și reunește studenți înscriși din peste 30 de țări din întreaga lume.

Faptul că pot studia într-o altă limbă se pare că nu este singurul motiv care atrage sute de studenți anual, ci și multitudinea de cursuri din diferite domenii, de la marketing până la relații internaționale „Specializarea Administrarea Afacerilor oferă o plajă largă de subspecializări, sunt ceea ce noi numim pilonii administrării afacerilor. Adică înveți și strategie și management, înveți marketing, logistică, organizare, înveți și IT, înveți multe aspecte legate de interculturalitate și relații internaționale”, ne spune Anca Bogdan, directoarea Departamentului UNESCO din cadrul FABIZ.

Mai mult, facultatea facilitează intrarea studenților pe piața muncii, majoritatea având deja un loc de muncă încă de la absolvire. „La absolvire, cam 85% din absolvenții noștri lucrează deja. Și în următoarele trei luni de la absolvire, 100% din absolvenți au un loc de muncă”, afirmă Anca Bogdan.

Urmăriți interviul integral aici.

 

 

ZEIT ONLINE împreună cu parteneri media din 17 țări, printre care RFI România lansează o nouă ediție a cadrului de dialog „Europe Talks". Campania îi invită pe cetățenii din toate colțurile Europei să se angajeze în dezbateri transfrontaliere pe subiecte politice controversate. Toți participanții vor primi un partener de conversație dintr-un alt stat european și care are viziuni politice diferite. Discuțiile în tandem vor avea loc în engleză, în principal prin apeluri video, iar înscrierea se poate face aici: