Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis: Menținerea școlilor deschise depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi

iohannis.jpg

Image source: 
presidency.ro

Prezent luni la festivitatea de deschidere a anului şcolar organizată la Liceul Tehnologic Carol I din comuna Valea Doftanei, din judeţul Prahova, preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat, în discursul său, că vacinarea este esenţială pentru depăşirea pandemiei, transmite news.ro.

„Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mulţumit profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru eforturile depuse în continuarea procesului de educaţie în perioada crizei sanitare.

Klaus Iohannis a făcut referire şi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori, spunând, în acest context, că îşi doreşte identificarea „insulelor de excelenţă” din domeniu, unde „omul sfinţeşte locul”.

„Compeţiţia pe bază de meritocraţie”, pe care doar concursurile corecte pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli o pot asigura, trebuie să definească aceste concursuri, apreciază şeful statului.

La ceremonia de deschidere a anului şcolar de la liceul din Valea Doftanei a fost prezent, de asemenea, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.