Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Medic: Unul din doi români, fără niciun fel de protecție față de COVID-19

coronavirus-4939242_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească în următoarea perioadă, a anunțat marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticoronavirus, dr. Valeriu Gheorghiță.

„Astăzi din păcate avem peste 3.900 de cazuri confirmate și raportate de infecție cu Sars-Cov-2 în condițiile în care vorbim de o rată de pozitivare a testelor de circa 8,2%. În ziua precedentă am avut de două ori mai puține cazuri, cu aceeași rată de pozitivare, ceea ce mă face să cred că în perioada următoare creșterea cazurilor se va menține. Nu se întrevede o posibilitate de stagnare a creșterii numărului de cazuri”, a spus marți medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Creșterea este pusă pe seama faptului că varianta Delta a devenit dominantă și în România, a precizat acesta. 

„Situația este explicată în primul rând de faptul că varianta Delta a devenit dominantă inclusiv în România și, de asemenea, unul din doi români nu au niciun fel de protecție față de această boală, în sensul că nu au fost nici vaccinați și nu au trecut prin boală. Din acest punct de vedere chiar în marile aglomerări urbane, unde rata de imunizare colectivă fie prin boală, fie prin vaccinare este de peste 50, chiar peste 60%, totuși vorbim de 40%, care se traduce în valoare absolută prin sute de mii de persoane care nu au niciun fel de protecție în fața Sars-Cov-2”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a precizat că este necesară respectarea măsurilor de prevenție și recomandă vaccinarea, care reduc riscul de infecție și de a face o formă gravă a bolii.