Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dr. V. Gheorghiță: De la o singură persoană confirmată cu varianta Delta se poate ajunge la peste 390.000 de infectați, în două luni

covid delta.jpg

Sursa imaginii: 
Sursă foto: franceculture.fr

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a avertizat din nou că varianta Delta a noului coronavirus este extrem de contagioasă, susținând că în două luni de la o singură persoană cu COVID infectată cu tulpina Delta se poate ajunge la peste 390.000 de îmbolnăviri, în condițiile unei mobilități și interacțiuni crescute.

"Varianta Delta a devenit dominantă în România. În cazul variantei Alpha, după 8 cicluri repetitive de transmitere, de la un caz în 2 luni se ajunge la 256 de cazuri noi.
În cazul variantei Delta, de la un caz se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate în două luni. Această variantă se răspândește extrem de ușor.
Transmiterea este similară cu transmiterea în cazul bolilor copilăriei, precum pojarul", a susținut medicul militar Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

Ulterior, răspunzând unei întrebări pe această temă, el a spus că "aceasta este o estimare, pentru a înțelege cât de transmisibilă" este varianta Delta. "Da, de la o singură persoană infectată se poate ajunge în 2 luni la 390.000, dacă este expunere crescută și nu se vaccinează, nu folosesc mască, nu respectă distanțarea. Ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească exponențial pentru că varianta Delta este dominantă și se răspândește foarte ușor în rândul populației cu mobilitate și interacțiune crescute și care respectă foarte puțin măsurile de prevenție, cum se întâmplă la noi. Asta este realitatea și trebuie să înțelegem că evoluția pandemiei ține de noi", a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.