Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis: consumatorii vulnerabili de energie trebuie protejați

Președintele Klaus Iohannis cere protejarea consumatorilor vulnerabili, în contextual creșterii accentuate a prețurilor la energie. Problema creșterii puternice a preţurilor la gaze și energie a fost abordată în cursul primirii de către președintele României a unei delegații a grupului OMV. 

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, OMV Group a prezentat strategia de dezvoltare a companiei în România pentru perioada următoare, dar şi rezultatele activităţii curente, respectiv iniţiative de responsabilitate socială. OMV Group şi-a exprimat angajamentele de a rămâne un partener de încredere pe termen lung pentru statul român.

Unul dintre subiectele importante ale întrevederii a fost creşterea puternică de preţuri ale gazelor naturale şi energiei electrice, aspect îngrijorător în condiţiile în care România este un producător important de gaze naturale în regiune.

În acest context Preşedintele României a atras atenția asupra rolului determinant pe care îl au gazele naturale şi exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră în tranziţia către energia verde, în conformitate cu Pactul Ecologic European şi cu orizontul pachetului european Fit for 55.

Preşedintele României a reiterat, totodată, necesitatea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei, bazate în mare măsură şi pe surse regenerabile, importante pentru mixtul energetic asumat de România în contextul noilor ambiţii europene privind neutralitatea energetică.

Pe fondul situaţiei actuale de pe piaţa gazelor naturale, Preşedintele României a exprimat necesitatea protejării consumatorilor vulnerabili şi a economiei în ansamblul său, ca urmare a creşterii accentuate a preţurilor, se mai arată în comunicatul palatului Cotroceni.