Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA închid temporar clădiri ale Senatului de teama altor proteste violente

capitoliu.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul Senatului american

Câteva clădiri ale Senatului SUA vor fi închise temporar vineri, din cauza preocupărilor de securitate apărute în perspectiva unui miting pentru susţinerea celor arestaţi după violenţele din 6 ianuarie, declară pentru site-ul Axios.com consilieri senatoriali.

Camera Reprezentanţilor și Senatul SUA au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului, înaintea celui mai mare test în materie de securitate de după violenţele din 6 ianuarie.

Deja Poliţia Capitoliului a reinstalat gardul de protecţie care a mai fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violenţele produse pe 6 ianuarie, decizia fiind luată în perspectiva protestului programat sâmbătă. Şeful Poliţiei Capitoliului, Tom Manger, a declarat că gardul va fi demontat imediat după miting, dacă situaţia va permite acest lucru.

În centrul Washingtonului este programat sâmbătă un miting de amploare, în semn de solidaritate cu indivizii arestaţi după violenţele produse la 6 ianuarie.

"Poliţia pare a fi foarte pregătită, mult mai bine decât înainte de 6 ianuarie. Cred că sunt pregătiţi pentru orice s-ar putea întâmpla", a comentat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

Amintim, violenţele produse la 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi circa 150 de răniţi, mai ales în rândul polițiștilor.