Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Certificat verde Covid în restaurante. Petrescu (HORA): Nu trebuie să descoperim roata, ci să privim la țările din vest

certificat_verde_covid_restaurante_dragos_petrescu_hora.jpg

Certificatul verde Covid, util în restaurante (Sursa: pixabay-ilustrație)
Certificatul verde Covid, util în restaurante (Sursa: pixabay-ilustrație)

Certificatul verde Covid este util pentru restaurantele din România, dă de înțeles la RFI Dragoș Petrescu, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor–HORA, în contextul în care Guvernul pregătește această măsură. El crede că România trebuie să se inspire din modelul altor țări din Occident și precizează că există cel puțin un exemplu de bune practici și în plan intern.

Dragoș Petrescu spune ce va însemna accesul la restaurant pe baza unui certificat verde Covid, care să ateste vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin boală: ”Cred că am învățat în atâția ani că nu trebuie să descoperim roata, ci trebuie să ne uităm la țările din vest și în general la spațiul anglo-saxon, dar și la Europa și astăzi, certificatul verde este omniprezent pentru intrarea în restaurante”.

”Nu văd diferențe notabile. Am avut emoții, gândindu-mă la cum va fi digitalizarea sistemelor din restaurant, în așa fel încât să poată fi recunoscut certificatul verde, însă avem un best practice chiar din România, respectiv la UNTOLD a fost ușor de pus în operațiune acest sistem”, declară șeful HORA.

 
Dragoș Petrescu, despre certificatul verde Covid în restaurante