Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


BILANȚ CORONAVIRUS: O nouă zi cu record de infectați - peste 5000 de noi cazuri

Judeţul Satu-Mare se situează pe primul loc în ceea ce priveşte incidenţa infectărilor cumulate la 14 zile, cu 3,11 cazuri la mia de locuitori, fiind primul judeș care intră în scenariul roșu.

→ Datele de la cea mai recentă raportare a GCS despre situaţia crizei COVID-19

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În același interval au fost raportate și 97 de decese - 47 bărbați și 50 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.980. Dintre acestea, 798 sunt internate la ATI. Șeful DSU, Raed Arafat a declarat că varianta Delta a virusului se răspândește mult mai rapid. În același timp, el a mai spus că s-au găsit soluții tehnice pentru a nu se mai bloca economia, în urma numărului crescut de cayuri din ultima perioada.

În plus, Raed Arafat a mai spus că operatorii economici vor avea la dispoziție o aplicație de testare a angajaților care vin la muncă.

 

Județul Satu-Mare este în scenariul roșu, urmat de judeţul Ilfov cu 2,55 cazuri la mia de locuitori, Bistriţa Năsăud - 2,34, Bucureşti - 2,33, Timiş - 2,30, Maramureş - 2,11, Cluj - 2,03, toate situuîndu-se în zona galbenă.Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate în Bucureşti - 617 şi în judeţele Cluj - 243, Timiş - 199, Iaşi - 188, a informat Grupul de Comunicare Strategică. Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Covasna- 24, Tulcea - 25, Harghita - 27.