Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grecia, campanie media de descurajare a afganilor care vor să intre ilegal în țară

afgani.png

Afgani așteptând, aeroportul din Kabul, Afganistan, 16 august 2021
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Ministerul Migrației de la Atena lansează o campanie în presă și social media prin care prezintă condițiile de viață pe care le vor găsi cetățenii afgani în Grecia, dacă vor hotărî să ajungă aici prin mijloace ilegale și să solicite azil, relatează publicația elenă Ekathimerini.

Prin acest demers autoritățile din Grecia încearcă să descurajeze imigrația afgană fără cunoașterea legilor de către solicitanții de azil.

Campania este finanțată atât din resurse locale, cât și din fonduri europene, iar costurile ajung la suma de 73.532 de euro. În centrul campaniei se află rețelele sociale. Timp de trei luni, mai multe videoclipuri și bannere vor apărea regulat pe platforma de mesagerie Viber, precum și pe site-urile afgane, relatează publicația elenă Ekathimerini, citată de G4 Media.ro.

Totodată, mesajele vor fi distribuite și pe marile platforme online, precum Facebook, YouTube sau Dailymotion. Anunțuri vor fi distribuite și în ziarele afgane, pentru această parte a campaniei fiind alocată suma de peste 12.000 de euro.