Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Toate paturile ATI covid din București sunt ocupate. În țară mai sunt doar 19

ati_covid_ro_vaccinare_fb.jpg

Secțiile ATI COVID din România sunt aproape pline. In Bucuresti nu mai e nici un pat liber.
Secție de Anestezie Terapie Intensivă pentru pacienții cu covid-19
Image source: 
RO Vaccinare / Facebook

În toată țara mai există astăzi (luni) doar 19 paturi libere la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid. Pentru prima dată în valul 4 al pandemiei covid, din cele 237 de paturi ATI covid din București niciunul nu este liber. Potrivit reprezentanților Grupului pentru Comunicare Strategică, autoritățile încearcă să operaționalizeze noi paturi ATI peste totalul existent acum de 1087. 

În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 ( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.). De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment. Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, transmite GCS.

Potrivit autorităților, "în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare".

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Arad – 1
Brașov -5
Constanța – 1
Iași – 3
Sibiu – 3
Tulcea – 5
Vaslui - 1  

 

Câti pacienti sunt internati la ATI cu Covid-19