Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un fost membru al Partidului Comunist chinez susține că țara lui a răspândit intenționat Covid-19

jingsheng.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/theepochtimes.fr

Fostul membru al partidului comunist, Wei Jingsheng, a declarat că guvernul din China a răspândit în mod deliberat coronavirusul la un turneu militar, cu două luni înainte ca restul lumii să afle despre acesta, scrie Daily Mail.

Jingsheng este convins că Jocurile Militare Mondiale din octombrie 2019 ar fi fost primul eveniment de super-răspândire a virusului.

Competiția internațională pentru sportivi militari a avut loc la Wuhan, orașul aflat la originea pandemiei Covid-19, cu două luni înainte ca autoritățile din China să notifice Organizația Mondială a Sănătății despre primele cazuri.

Oficialul asiatic susține cu nu este întâmplător faptul că unii dintre cei 9.000 de sportivi internaționali care sau participat la eveniment s-ar fi îmbolnăvit de o boală misterioasă. După o parte din declarațiile sale a fost făcut filmul documentar produs de Sky News „What Really Happened in Wuhan”.

Wei Jingsheng susține că a auzit că guvernul chinez a efectuat un „exercițiu neobișnuit” în timpul jocurilor.

Informațiile date de acesta sunt susținute de Miles Yu, fostul consilier principal al Departamentului de Stat al SUA.

Acesta a spus că sportivi francezi, germani și americani au fost printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu, prezentând simptome apropiate de cele ale Covid, dar nu au fost niciodată testați pentru virusul care s-a răspâdit apoi în toată lumea.