Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Roma este terorizată de mistreții care au invadat multe cartiere

mistreti.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/lesoir.be

Prezența porcilor sălbatici a devenit atât de obișnuită în unele zone din capitala italiană încât a devenit un subiect al campaniei dinaintea alegerilor pentru primăria orașului, anunță Reuters.

Mistreții au fost atrași în oraș în special de grămezile de gunoaie urât mirositoare care se prăbușesc din tomberoane.

"Mi-e frică... o dată i-am văzut în timp ce mă duceam să arunc gunoiul. Au venit după mine", a declarat pentru Reuters TV Rosa Carletti, o locuitoare din Roma.

Un clip video difuzat săptămâna aceasta de Reuters a arătat mistreți adulți plimbându-se prin nordul Romei cu purceii lor, trecând pe lângă mașini și pietoni, fără nicio teamă sau precauție.

Virginia Raggi, primarul în funcție, membră a Mișcării 5 Stele, încearcă să fie realeasă la scrutinul din octombrie și a încercat să arunce vina pentru vizitatori asupra adversarilor politici.

În procesul intentat la începutul acestei luni, ea a acuzat regiunea Lazio, care este condusă de Partidul Democrat – PD, de centru-stânga, că nu a reușit să țină animalele departe de metropolă.

Acuzatul a negat totul, afirmând că gestionarea animalelor în afara zonei rurale care înconjoară orașul este de competența diferitelor consilii municipale din Roma.

"Chiar și mersul pe jos la școală a devenit periculos aici", a declarat Nunzia Cammino, care locuiește în nordul capitalei.

Imaginile video cu incursiunile mistreților devin în mod regulat virale.

Acum patru luni, șase mistreți au fost văzuți atacând o femeie într-o parcare din apropiere de Roma, obligând-o să lase pungile de cumpărături și să fugă. Anul trecut, poliția a împușcat și ucis o scroafă și cei șase purcei ai săi pe un teren de joacă din apropierea Vaticanului, ceea ce a provocat indignarea publicului.

"În loc să fie primar, Raggi a fost practic un zoolog. Mistreți sălbatici, șobolani de mărimea unui labrador, pescăruși ucigași, am văzut de toate”, a declarat Giorgia Meloni, liderul dreptei italiene.