Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arhiepiscopul Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor, diagnosticat cu COVID-19

ios_calinic_arhiepiscopi.png

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților
Sursa imaginii: 
https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au infirmat informaţiile potrivit cărora arhiepiscopul Calinic s-ar afla în stare gravă în spital şi ar fi intubat. Pimen, fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților și-a pierdut viața în primăvara anului trecut, la o lună după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. 

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor a fost diagnosticat cu COVID-19, însă nu este spitalizat, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Alexandru Flavian Sava.

Oficialul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a infirmat informaţiile potrivit cărora arhiepiscopul Calinic s-ar afla în stare gravă în spital şi ar fi intubat.

"La acest moment, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical şi proceduri specifice după ce a fost diagnosticat şi tratat corespunzător în urma contactării virusului COVID-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinţia Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă", a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

De asemenea, din mesajul reprezentantului Arhiepiscopiei reiese că ÎPS Calinic "mulţumeşte respectuos tuturor celor care l-au susţinut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoţi, credincioşi şi credincioase, tineri şi bătrâni, elevi şi studenţi, în această perioadă dificilă".