Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA: Joe Biden s-a vaccinat cu a treia doză anti-Covid-19

biden.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Preşedintele american a primit, luni, a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, după care a îndemnat din nou cetăţenii americani să se imunizeze, anunță site-ul Axios.com.

După ce saptămâna trecută Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a emis o recomandare privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru milioane de persoane, inclusiv cele peste 65 de ani sau care prezintă riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19, liderul de la Casa Albă a decis să facă și el acest pas.

Imediat după ce i-a fost injectat serul, Joseph Biden a declarat:

"Dacă sunteţi vaccinaţi complet şi sunteţi protejaţi de forme severe, chiar dacă vă infectaţi, sunteţi în siguranţă. Noi vom face tot posibilul pentru a menţine acest lucru prin doze suplimentare. Vreau să fiu foarte clar: dozele suplimentare sunt importante, dar cel mai important lucru este să avem cât mai multe persoane vaccinate", a afirmat Biden.

În schimb, soţia preşedintelui SUA, Jill Biden, nu a primit a treia doză alături de el. Joseph Biden a declarat că ea este ocupată, dar va primi mai târziu vaccinul.

Amintim, Joe Biden pledează pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat în primul rând distribuirea vaccinurilor în ţări sărace care au probleme de aprovizionare chiar și cu primele doze.