Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prof. Daniel Coriu, președinte CMR: Susținem vaccinarea corpului medical. Nu este acceptabil ca noi să transmitem această boală

daniel_coriu.jpg

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Coriu

Colegiul Medicilor din România susține introducerea certificatului COVID în unitățile sanitare. "Nu este acceptabil ca noi, corpul medical, medici, asistente sau infirmiere, să transmitem această boală. Da, susținem vaccinarea corpului medical", spune la RFI, prof. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.  Potrivit acestuia, peste 80% dintre medicii din spital și cei de familie s-au vaccinat anticoronavirus.

Angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat, iar după 30 de zile se poate ajunge la concediere, prevede un proiect de lege promovat de Ministerul Sănătății, prin care se introduce certificatul COVID în unitățile sanitare de stat și private. Ministrul interimar al Sănătății,Cseke Attila, spune că proiectul, pus în dezbatere publică luni, este o măsură necesară în această perioadă și se aplică pe perioada stării de alertă. Documentul urmează să fie adoptat de guvern și trimis apoi Parlamentului.

Proiect MS: Certificatul digital COVID-19, obligatoriu pentru personalul medical

" Misiunea noastră, a medicilor, este să tratăm pacienții, să vindecăm pacienții. Nu este acceptabil ca noi, corpul medical, medici, asistente, infirmiere, să transmitem această boală. La ora actuală, cea mai bună metodă dovedită științific, pentru a stopa pandemia, este vaccinarea. Și, da, susținem vaccinarea corpului medical. Corpul medical a avut șansa de a fi inclus în prima etapă a campaniei de vaccinare. Autoritățile au avut grijă de acest lucru, și foarte bine au făcut, să ne protejeze, și ne-au inclus în prima etapă a vaccinării. Gratuit. Sigur, este dreptul fiecăruia să refuze, dar acest drept vine cu niște obligații. Este un lucru pe care noil îl spunem încă din vară, din lunile iulie-august, plata testării. Pe de altă parte, legat de acest document aflat în transparență decizională (n.r. proiectul Ministerului Sănătății privind introducerea certificatului covid în unitățile sanitare, publice și private) este dreptul Guvernului, și obligația Guvernului de a face politica de sănătate în România", spune la RFI , prof.dr. Daniel Coriu, președintele Colegiul Medicilor din România.  Potrivit președintelui CMR, peste 80% dintre medicii din spitale și cei de familie s-au vaccinat anticoronavirus. 

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL

 
Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, intervievat de Mirela Dădăcuș