Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, pe locul al 2-lea în Europa la decesele Covid din ultimele 24 de ore

spital.jpg

Sursa imaginii: 
REUTERS - Gonzalo Fuentes

Conform CNCAV, România este pe locul al 6-lea în lume și pe al 2-lea în Europa la decesele înregistrate în ultimele 24 de ore, acestea reprezentând 5% din totalul celor raportate pe plan mondial.

Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook RoVaccinare de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19:

Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, a anunțat comitetul.

Conform postării, în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.

Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Potrivit acestora, în România au fost raportate marți de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe deecese decât media în lume.

Totodată, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană și de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

În privința acoperirii vaccinale, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză.

Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, au mai scris reprezentanții CNCAV pe Facebook.