Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


YouTube elimină toate videoclipurile care critică folosirea vaccinurilor

Platforma video va începe să elimine conţinutul ce pune sub semnul întrebării utilizarea oricărui tip de vaccin medical aprobat, nu doar pe cel pentru Covid-19, anunţă „Bloomberg”.

Miercuri, divizia Google a companiei Alphabet Inc. a anunţat că îşi va extinde politica împotriva dezinformării pentru a acoperi toate tipurile de vaccinuri pe care autorităţile sanitare le consideră eficiente.

Interdicţia va include orice utilizator şi publicaţie care pretinde că vaccinurile sunt periculoase sau că produc efecte cronice asupra sănătăţii, cum ar fi autismul”, a declarat Matt Halprin, vicepreşedinte pentru încredere şi siguranţă al YouTube.

Amintim, în urmă cu un an, YouTube a interzis anumite videoclipuri care critică utilizarea vaccinurilor Covid-19. Compania a declarat că de atunci a retras peste 130.000 de videoclipuri de pe platformă pentru că au încălcat această regulă. Însă multe videoclipuri au reuşit să ocolească regula făcând afirmaţii dubioase despre vaccinuri fără a menţiona Covid-19.

Putem presupune că telespectatorii ar putea extrapola apoi la Covid-19. Am vrut să ne asigurăm că acoperim întreaga gamă”, a declarat într-un interviu Matt Halprin.