Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rata de infectare în Capitală, aproape de 7 la mie. Autoritățile nu au luat măsuri nici pentru 6 la mie

covid-19-4987804_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Rata de infectare cu coronavirus a ajuns în Capitală la 6.64 la mie. În urmă cu exact o lună incidența nici nu ajunsese la 1, conform informațiilor de pe site-ul DSP București. Deși Bucureștiul a trecut încă de miercuri de pragul de 6 la mie, autoritățile nu se grăbesc să introducă noi restricții și așteaptă să treacă cele 48 de ore pe care legea le permite, dar nu le impune... Asta în timp ce secțiile ATI covid sunt sub presiune maximă, iar numărul de paturi libere la nivel național se numără pe degetele de la o mână.

Rata de incidenţă cumulată a COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, joi, la 6,64 la mia de locuitori în Capitală, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

În urmă cu o zi, rata de infectare era de 6,33.

Acum o lună, pe 30 august, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 0,76 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a declarat că nu va convoca Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) joi, explicând că aşteaptă modificarea legislaţiei, scrie Agerpres.

"Aşteptăm cu interes modificarea legislaţiei. Va trebui să ţinem cont de toate lucrurile nou aduse", a spus, joi, Antonela Ghiţă.

Miercuri, când incidenţa COVID-19 a depăşit în Capitală 6 la mia de locuitori, ea amintea că termenul legal pentru convocarea CMBSU este de 48 de ore. "Termenul pe ore se calculează începând cu ora 0,00 a zilei următoare", preciza Antonela Ghiţă.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, MAI şi DSU analizează decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate, fiind luată în calcul inclusiv introducerea testelor pe bază de salivă, pentru elevi.

De asemenea, el anunţa că ar urma să aibă loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va aproba ca activităţile economice din domeniul HoReCa să se desfăşoare şi peste o rată de incidenţă de 6 la mie, dacă angajaţii şi clienţii sunt vaccinaţi.