Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Începe Loteria Vaccinării anticoronavirus. Unde vă puteți înscrie

vaccine-5103088_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00, transmite Ministerul Sănătății.

Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

  •   Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.
  •   Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.
  •   Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

 După parcurgerea celor trei pași, veți primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.
Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12:00, pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română.
Detalii suplimentare
Se consideră schemă completă, efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.
Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”).
Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate.


Sursa imaginii: 
Facebook/ Ministerul Sănătății