Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elevii care nu se testează pentru Covid-19 vor face şcoala doar online, anunță Florin Cîţu

elevi.jpg

Sursa imaginii: 
ABACAPRESS.COM via Mediafax

Prim-ministrul a declarat că testarea elevilor va fi făcută în cabinetele şcolare, la cerere de către DSP-ul local sau într-o clinică aleasă de părinte, el precizând totodată că şcolarii ne-testați vor avea acces doar la cursuri online.

Florin Cîţu a fost întrebat la TVR 1, joi seară, dacă autorităţile au luat în calcul şi situaţia în care părinţii nu doresc să le fie testaţi anti-Covid copiii:

Este adevărat, a fost această situaţie până acum, cu acele teste care erau aşa-numite "invazive", eu sper să nu mai existe această situaţie”, a spus premierul.

Acesta a susţinut că noile teste anti-Covid avute în vedere pentru copii sunt „simple”:

Noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să-l testeze”, a adăugat Cîţu.

Prim-ministrul a confirmat, întrebat dacă acei copii care nu se testează vor face şcoala online: „Exact. Copilul netestat rămâne în online”.

Șeful guvernului a precizat că testarea elevilor va fi făcută de personalul din cabinetele şcolare sau la cerere de DSP-ul din localitate.

Conform premierului, testele anti-Covid vor fi disponibile în şcoli cât mai curând, unele fiind deja pe stoc:

Sunt unele pe stoc, nu ştiu câte, care este exact suma, ce număr de teste avem, dar se va urgenta această procedură, pentru a avea testele cât mai rapid”, a mai declarat Florin Cîţu la televiziunea națională.