Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


București: Rata de infectare a depășit pragul de 7,5 la mie

covid_statistica.jpg

Bilantul infectarilor trece de 7000 iar Bucurestiul intra si el in scenariul rosu.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Rata de infectare în Capitală a depășit vineri pragul de 7,5 și a ajuns la 7,68, față de 6,64 joi, potrivit datelor de la Prefectura Capitalei.

Conform actualelor reglementări, în localitățile cu rată de infectare peste 7,5 la mie se instituie carantina de noapte în toate zilele săptămânii, iar magazinele se închid la ora 22.00.

La această oră (12.30) este în desfăşurare o şedinţă a CMBSU pe tema aprobării scenariilor de funcţionare pentru unele unităţi de învăţământ din Municipiul Bucureşti, iar o altă şedinţă va avea loc in cursul serii, după publicarea in Monitorul Oficial  a Hotărârii de Guvern privind măsurile care se aplică în cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID de peste 6 la mie, transmite news.ro.

CNSU a decis joi seară, desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice.

În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi, cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării. Aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul restaurantelor. Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, după cum a decis CNSU.