Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MAE: În accidentul aviatic din Italia au murit șapte români. Toți aveau dublă cetățenie

Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic de la periferia orașului Milano sunt români care au și altă cetățenie, transmite, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, din informațiile comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor accidentului aviatic de la periferia orașului Milano, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români.

Toate cele șapte victime dețin și alte cetățenii. MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

„Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, transmite MAE.

Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit pe o clădire de la periferia orașului Milano. Cei opt oameni de la bordul avionului au murit. La bord se afla omul de afaceri Dan Petrescu, soția și fiul său, o familie tânără cu copilul în vârstă de un an, bunica copilului și un prieten al fiului lui Petrescu, potrivit Mediafax.

Citește și: Un avion cu 8 oameni la bord, înmatriculat în România, s-a prăbușit la Milano