Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, mesaj pro-vaccinare

Înainte de a primi doza a treia de vaccin, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a transmis un mesaj public în care îndeamnă populația să se vaccineze.

„Cei care fac propagandă împotriva vaccinării sunt responsabili pentru pierderile de vieți omenești de pe urma acestei epidemii... Dacă nu au habar de elementele de bază ale imunologiei, de ce se bagă? ... Ascultați sfaturile oamenilor de meserie!... Vaccinul nu este un medicament, este un stimulator al fabricii de medicamente pe care noi o avem în organism - sistemul imunitar.... ”, spune printre altele celebrul medic neurolog în mesajul său video, publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare:

 

 

 

Constantin Bălăceanu-Stolnici (n. 6 iulie 1923, București, România) este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România. Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie "Fr. I. Rainer" al Academiei Române și Președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie.

Este autor a peste 25 de volume științifice, printre care: „Elemente de Anatomie și Fiziologie a Sistemului Nervos”, 1948, „Elemente de neurocibernetică”, în colaborare cu Edmond Nicolau, 1967, Personalitatea umană – o interpretare cibernetică (în colab. cu Edmond Nicolau), 1972, „Équilibre du corps et de la pensée”, în colaborare cu R. Bizé, Paris 1968, „Neurogeriatria”, 1984, „Tratat de geriatrie practică”, 1998, sau „Structuri centrale ale sistemului nervos”, 2001, fie volume pe teme diverse, cum sunt „Cele Trei Săgeți” – studiu de istorie națională, 1995, „Saga baronilor du Mont. 900 de ani de istorie politică și militară a Europei”, 1995, „Introducere în studiul kabbalei iudaice și creștine”, 1996, „Saga Bălăcenilor”, 2001, sau „Gândirea magică, geneză și evoluție, scrisă în colaborare cu Magdalena Berescu, în 2009. (sursa: RADOR)