Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


George Roman (Salvați Copiii), despre vaccinarea scăzută a copiilor: Rețelele de socializare devin rețele antisociale

george_roman_vaccinare_copii_retele_socializare.jpg

Rata de vaccinare a copiilor este scăzută (Foto: pixabay)
Rata de vaccinare a copiilor este scăzută (Foto: pixabay)

Procentul părinților care refuză să-și vaccineze copiii este îngrijorător, declară la RFI George Roman, director de advocacy la organizația Salvați Copiii. Peste trei sferturi dintre cei care au completat chestionarele distribuite în școli de Ministerul Educației spun nu imunizării copiilor lor.

George Roman explică de ce ar trebui să ne alarmeze aceste date privind părinții care refuză să-și vaccineze copiii: ”Această informație este una care ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că e foarte clar, acești părinți care refuză să-și vaccineze copiii sunt foarte convinși că vaccinul nu are nici o utilitate și că de fapt reprezintă o formă de control sau, eu știu, rezultatul unor teorii ale conspirației”.

 

Ministrul Educaţiei anunţă că 77,5% dintre părinți nu vor să-și vaccineze copiii. "Este o realitate tristă"

 

De ce refuză mulți părinți să-și vaccineze copiii? Psiholog: Există o categorie care nu e deschisă la dialog

 

În opinia reprezentantului Salvați Copiii, ”majoritatea acestora au ajuns în această poziție din multiple cauze. Primul factor este ceea ce s-a întâmplat de-a lungul deceniilor în sistemul educațional și anume îngrădirea sistematică a gândirii critice în școală. În al doilea rând, avalanșa asta de informații false, care infectează rețelele sociale, informații care sunt una mai aberantă decât cealaltă, dar care observăm că sunt structural și lexical croite pe capacitatea limitată a oamenilor de a distinge între adevăr și minciună sfruntată, între informarea onestă și crasa manipulare. Aceste așa-numite rețele de socializare văd că se transformă în rețele antisociale, prin milioanele de mesaje care îndeamnă la ignorarea suferinței bolnavilor și la bagatelizarea deceselor semenilor noștri. Un al treilea factor, cred, este această perpetuă lipsă de încredere în acțiunile și mesajele politicienilor”.

 

Broșura Salvați Copiii privind beneficiile vaccinării anti-Covid-19, destinată părinților și cadrelor didactice, accesibilă aici:

PDF iconsalvati_copiii.pdf

 
George Roman, despre refuzul multor părinți de a-și vaccina copiii