Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină. Primarul: Medicii trebuie să aleagă cine merită să fie internat

 Municipiul Drobeta-Turnu Severin și localitățile aparținătoare vor intra în carantină începând de luni. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mie.

Coronavirus în România LIVE UPDATE / Arhivă 12 martie 2020 - 30 septembrie 2021

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare orașul Drobeta-Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, la ora 20.00. Carantina va fi impusă timp de două săptămâni.

Primarul Marius Screciu spune că decizia a fost luată în primul rând din cauza „colapsului” sistemului sanitar, spitalul fiind plin de pacienți cu COVID, iar medicii fiind nevoiți să interneze doar persoanele care au nevoie de oxigen. 
„E plin în spital, medicii îi internează doar pe cei care au nevoie de oxigen, trebuie să aleagă cine merită să fie internat și pe cine trimit acasă. (…) S-a discutat câteva zile această decizie și a contat colapsul sistemului sanitar și că rata de incidență a crescut într-un timp foarte scurt”, a spus primarul, duminică, într-o intervenție telefonică la Antena 3, potrivit G4Media. 

Acesta a precizat că, începând de luni, școlile și grădinițele intră în online, magazinele se închid la ora 18.00, restaurantele, barurile, sălile de fitness vor fi închise. Oamenii vor merge cu adeverință sau legitimația de serviciu la locurile de muncă.

„Cei vaccinați au voie să se plimbe, doar cu certificatul de vaccinare, indiferent de oră. Rata de vaccinare e mică, sub 30%”, a mai spus Marius Screciu.  ”Măsura carantinării afectează, bineînțeles, populația care nu este vaccinată”, a declarat prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel. Persoanele nevaccinate pot ieși din casă pe baza unei declarații pe proprie răspundere ”pentru a-și îndeplini anumite activități esențiale”, a adăugat prefectul la Digi 24.

De asemenea, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop. Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.